Върховният касационен съд остави  в сила решение на Апелативен съд

...
Върховният касационен съд остави  в сила решение на Апелативен съд
Коментари Харесай

Потвърдиха присъдата на Асен, убил Бонка на пешеходна пътека

Върховният касационен съд остави  в действие решение на Апелативен съд – Пловдив, потвърждаващо присъдата на Окръжен съд – Пловдив, с която  Асен Г. е наказан на отнемане от независимост за период от две години и осем месеца при общ режим.

С присъда от 3.07.2017 година Окръжен съд – Пловдив  призна Асен Г. за отговорен в това, че на 13.04.2017 година в гр. Пловдив на бул. „ Шести септември “ при ръководене на моторно транспортно средство – лек автомобил марка „ Тойота “ модел „ РАВ4 “, е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, а точно:

-              член 20 ал.2 изр. 1 от ЗДвП / Водачите на пътни транспортни средства са длъжни при избиране скоростта на придвижването да се преценяват с атмосферните условия, с съответните условия за видимост, с цел да бъдат в положение да спрат пред всяко предвидимо препятствие/ и

-              член 119 ал.1 от ЗДвП / При доближаване към пешеходна пътека лидерът на нерелсово пътно транспортно средство е задължен да пропусне преминаващите по нея пешеходци, като понижи скоростта или спре/,

като е предизвикал по несъобразителност гибелта на Б. К., като деецът е избягал от местопроизшествието и действието е осъществено на пешеходна пътека, заради което на съображение член 343 ал.3 б. „ б “ пр.1, вр. ал.1 б. „ в “ вр. член 342 ал.1 от Наказателен кодекс, вр. с член 373 ал.2 от Наказателно-процесуален кодекс, вр. с член 58а, ал.1 вр. с член 54 от Наказателен кодекс го осъжда на отнемане от независимост за период от две години и осем месеца при първичен общ режим.

На съображение член 343 г от Наказателен кодекс Окръжен съд – Пловдив наложи на подсъдимия Асен Г. и наказването „ отнемане от право да ръководи МПС “ за период от пет години.

Делото бе прегледано по реда на съкратеното правосъдно разследване – глава XXVII, член 371, т.2 от Наказателно-процесуален кодекс, откакто подсъдимият призна напълно обстоятелствата, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт, като се съгласи да не се събират доказателства за тези обстоятелства.

Присъдата е дефинитивна.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР